WoodPeckers Ultra-Shear - Full Size Detail


Grote foto woodpeckers ultra shear full size detail doe het zelf en verbouw gereedschappen en machines
€ 197,50
Locatie Haarlem  (Noord-Holland)
Website Bezoek website

Kenmerken

Beschrijving

Dankzij de nano-grain carbide-inzetmesjes die gemonteerd kunnen worden op de inductiegeharde schachten van gelegeerd staal van het basisgereedschap, hoef je niet meer te slijpen. Wanneer de rand uiteindelijk bot wordt, draai je het inzetmesje om naar een nieuwe rand. Als alle randen bot zijn, plaats dan een nieuw mesje en je kunt direct door.

Waarom Ultra-Shear?
Maar het gebruik van wissel-inzetmesjes bestaan al sinds de jaren tachtig, dus waarom nu deze Ultra-Shear? De drie belangrijkste verschillen zijn: de kwaliteit en slijpmethode van de wisselmesjes, het ontwerp van de houtdraaibeitel en het materiaal en de afwerking van de stalen schacht.

Alles begint op het scherpst van de snede
Het ontwikkelingsteam van Ultra-Shear startte dit project met het interviewen van tientallen staalfabrikanten, op zoek naar een partner die de ins en outs van het houtdraaien kende. Een bepaalde staalvorm kan lang meegaan, maar voor de beste prestaties bij houtdraaibewerkingen heb je een vlijmscherp randje nodig. Dus niet alleen een hardmetaal dat lang meegaat, maar ook fijnkorrelig genoeg is om niet te verkruimelen wanneer je het onder een zeer scherpe hoek slijpt. Het resultaat van maanden testen en proberen is een unieke nano-grain carbide matrix, gepolijst tot een spiegelafwerking op het snijoppervlak en met precisie geslepen op de schuine kant. Ze zijn de scherpste, meest duurzame inzetstukken op de markt.

Gaat verder dan alleen maar vormgeven
Houtdraaibeitels met wisselmessen worden meestal gebruikt met het gereedschap ter hoogte van de middellijn van de draaibank, horizontaal gehouden. Ultra-Shear-gereedschappen gebruiken deze benadering voor het voorbewerken en ruw vormgeven van je werkstuk. Maar Ultra-Shear gaat verder. Na de eerste bewerkingen en vormgeven draai je je beitel naar rechts of links en dan voel je dat het gereedschap op een ander vlak terechtkomt, 45° ten opzichte van horizontaal. Met het gereedschap in deze hoek snij je de houtvezels mooi schoon weg, waardoor het oppervlak weinig of geen schuurwerk behoeft. Deze draai-techniek, waarbij het meestal gaat om het in evenwicht brengen en houden van het gereedschap op een ronde stalen schacht en/of onder een scherpe hoek, wordt makkelijk gemaakt door de geometrie van de Ultra-Shear houtdraaibeitels. Deze zorgen ervoor dat dit een eenvoudige handeling wordt die zelfs beginners kunnen toepassen en het hoeft dus niet jaren te duren voordat je dit onder de knie hebt.

High Tech staal; betere technische prestaties
Het echte voordeel vormt de solide ondersteuning om je de beste resultaten te leveren. Ultra-Shear-gereedschappen zijn gemaakt van hetzelfde ChroMoly-gelegeerde staal dat wordt gebruikt in bepaalde NASCAR auto-onderdelen. CNC-machines creëren het unieke profiel, de schacht ondergaat daarna in twee stappen een hardingsproces dat hem sterk maakt en zorgt voor een ultraglad oppervlak dat gemakkelijk over de gereedschapsbasis glijdt en bestand is tegen corrosie.

Leveringsomvang:
- Per stuk

Technische gegevens:

- 1x FullSize draaibeitel: FSD (1x detail)
- Gemaakt in de VS

Waar staan wij voor en wat kunt u van ons verwachten:  
-Wij zijn bestaan al sinds 2001 en hebben sinds een paar jaar een succesvolle webwinkel naast de showroom.
-Bij ons dus veilig bestellen, ook met iDEAL, Pin, Paypal, credit etc.
-Altijd uitgebreid advies, via e-mail of telefoon
-Alle prijzen zijn inclusief BTW en uiteraard met gespecificeerde factuur op naam
-Alles is ruim op vo
Kenmerken: Kopen in Haarlem

Klik hier en bezoek de website voor meer informatie


E-mail deze adverteerder
 
Meld aan Aanbodpagina
Advertentie nr.: 22693073

Meer Gereedschappen en Machines

Meer Gereedschappen en Machines aangeboden in deze subrubriek.